Evaluering Brovst Asyl Center

Nedenstående er en evaluering af et cirkusprojekt på Brovst Asyl Center. Projektet løb fra oktober 2015 til januar 2016 og var støttet af Børns Møde Med Kunsten.

Læs mere om Børns Møde Med Kunsten her.

Læs flere evalueringer og omtaler her.

Projektforløb

Cirkus temaet i gymnastiksalen blev taget godt imod af eleverne. Asylbørnene var nysgerrige efter og se hvad dette cirkusarrangement var for noget. De forskellige workshops som kunstneren satte igang var både sjove og spændende for eleverne. Især fordi de kunne opleve hinanden i andre sammenhænge end den daglige gang i klasseværelset. Den stille dreng eller pige kunne pludselig være en nynnende jonglør. Sproget blev anvendt på en alternativ måde. Det var som om at ordene fra læsebogen fik en fysisk form. Et større emneforløb i fx dansk-undervisningen ville dog have suppleret kunstnerens workshops mere fyldestgørende. For eleverne har processen alligevel været lærerig. “Øvelse gør mester” “vær tålmodig” “vær opmærksom” er dyder, der også kan anvendes i klasseværelset. Afslutningsvis kunne det give god mening at afslutte forløbet med en slags finale. Fx en forestilling hvor børnene deltager eller assisterer en erfaren cirkusartist.

Kunstnermødet

Mødet med kunstneren blev hurtigt spændende. En “voksen” der kunne lege som et barn. Det var en stadig udfordring at få ro i salen. Men ofte lykkedes det hurtigere end inde i klasseværelset. Det at kunne “lytte” fik et nyt og hidtil uset lys for vores målgruppe. “Se, lyt og udfør” gik særdeles godt i mødet med kunstneren.

Har projektet sat spor

Cirkus aktiviteterne i hallen har medvirket til at eleverne har set hinanden i andre sammenhænge. Andre og mere fysisk aktive roller end den de kender fra klasseværelset. Det er positivt. Når det er sagt, er det vanskeligt at vurdere om projektet har inspireret vores målgruppe. Størstedelen af eleverne er sendt videre i systemet. For “de voksne” har det helt klart været en inspiration til at tænke ud af tasken, og skabe aktiviteter, der skiller sig ud fra det sædvanlige, for at styrke fællesskabet.