Eventyrfortælling

Der var en gang… og lidt nede af gangen var der en dør på højre hånd…. De klassiske eventyr kommer lidt på udflugt, når de bliver udsat for Sørens fabulerende talestrøm. Det er eventyrfortælling fra Asbjørnsen & Moe og Brdr. Grimm der er på programmet. Respekten om de gamle eventyr er stor, så historierne kommer uskadte hjem igen og ender som de skal.

Undervejs kommer der ting og sager op af Sørens kuffert…

Eventyrfortælling egner sig til biblioteker, skoler og institutioner. Aldersgruppen kan være 3-6 årige og deres voksne eller 6-10 årige

Hovedløs god eventyrfortælling af Søren Visby

Søren fortæller om eventyrfortælling:

Da jeg for mange år siden kastede mig over eventyrfortælling var det Rune T. Kiddes kugleskøre historier der var inspirationen.

Men efterhånden som mine egne historier voksede sig stærke, viste det sig at de slet ikke var nær så langt ude som mit store forbillede. Det fulde udbytte af Kiddes eventyrfortælling, får man først, hvis man kender de oprindelige eventyr og rigtig mange børn kender kun ganske få at de klassiske eventyr.

Mine fortolkninger af eventyrene er også ind imellem skæve, men ikke mere skæve end at den oprindelige historie stadig fremstår og det gode vinder over det onde…. Okay, i min bukkebruse historie er der godt nok kun een ged og til gengæld tre trolde, pointen er den samme: grådighed og hovmod står for fald… I historien om Rumleskaft har jeg erstattet møllerdatteren med en konditordatter og Rumleskaft spinder ikke hø til guld. Få børn i dag kender forskel på hø og halm og ingen ved hvad en spinderok er. Til gengæld synes de at en Iphone 11+ må være en ret sej telefon.

I århundreder foregik eventyrfortælling fra mund til mund og fra generation til generation. Da Brødrene Grimm og Asbjørnsen & Moe skrev historierne ned, lavede de et uvurderligt vigtigt arbejde, men samtidig frøs de også historierne fast i netop deres tid. Ved at genoptage den mundtlige eventyrfortælling giver vi historierne nyt liv.