Evaluering – Børnehuset Regnbuen, Mariager

Nedenstående er en evaluering af et cirkusprojekt i Børnehuset Regnbuen i Mariager. Projektet var i august og september 2015 og var støttet af Børns Møde Med Kunsten.

Læs mere om Børns Møde Med Kunsten her.

Læs flere evalueringer og omtaler her.

Projektforløb

Processen forløb over 2 uger, hvor der var instruktør på i 3 dage i den ene uge og 2 dage i den anden uge. I løbet af disse 2 uger havde børnene og personalet fri adgang til rekvisitterne hele tiden, hvilket helt afgjort har været med til, at både børn og personale har fået et afslappet forhold til de “nye” – alle har haft mulighed for, at røre og gøre når der var mod på det og lyst til det.

Kunstnermødet

Det har været tydeligt, at børnene har fået en oplevelse af, at de kunne mere end de troede. At være med på ens eget niveau og arbejde derudfra har været helt fantastisk for alle. Børnene har fået styrket deres krydsmønster, deres selvværd og deres sammenhold i hele dette forløb. Det har faktisk været sådan, at vi har kunnet sætte kryds ved alle elementerne i de pædagogiske læreplaner.

Har projektet sat spor

Cirkus projektet har været med til, at både børn og personale har fået inspiration til fremtid arbejde. Samtidig har vi oplevet, at
forældrenes øjne på hele insitutionen har fået et andet lys med fokus på alt det gode og positive som sker i insitutionen. Der har været
utrolig mange positive tilkendegivelser fra forældrene om selve projektet og om måden vi har haft projektet kørende.