Evaluering Børnehaven Gl. Kongevej

Nedenstående er en evaluering af et cirkusprojekt i Børnehaven Gl. Kongevej i Nørresundby. Projektet var i marts 2016 og var støttet af Børns Møde Med Kunsten.

Læs mere om Børns Møde Med Kunsten her.

Læs flere evalueringer og omtaler her.

 

Projektforløb

Vi holdt 2 temauger om cirkus. Søren fra “Det flyvende kuffertcirkus” var her den første uge, hvor han introducerede os for forskellige numre og redskaber. Vi øvede i mindre grupper og havde på forhånd delt børnene op i grupper. Vi fik meget inspiration fra Søren og nogle af børn fandt hurtig deres “egne” numre. For nogle af børnene var det lidt forvirrende og ustruktureret, at der forgik noget mange steder i huset og det var svært at fordybe sig. Vi skal være mere klar på, hvad vi vil have af kunstneren.

Kunstnermødet

Kunstneren var en stor inspirationskilde og børnene fik prøvet grænser af. Børnene fik oplevelse af, at de kunne noget som så meget svært ud og som er specielt. Desuden fik de en oplevelse af, at “øvelse gør mester” – når de bliver ved så lykkes det. De fandt noget som de hver især kunne og blev gode til. De fik en oplevelse af fællesskabet ved at alle numrene blev samlet til en forestilling, som de alle var en del af.

Har projektet sat spor

Børnene taler stadig om cirkus og nævner de numre de var med i og fælleskabsfølelsen varer ved.